strategico.uam@gmail.com
+380 50 312 1208
+380 63 776 7766

УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ МАРКЕТИНГУ

Рівненська обласна організація

STRATEGICO: Стратегічні комунікації

СелоМандри: в Україні сільські території просуває асоціація сільського туризму

СелоМандри: в Україні сільські території просуває асоціація сільського туризму

СелоМандри: в Україні сільські території просуває асоціація сільського туризму

Бренд про подорожі українськими селами “СелоМандри” створили в Україні. Над цим працює Українська асоціація сільського туризму спільно з Громадською організацією “РОО Українська асоціація маркетингу”.

Подорож наближає нас до прекрасних місць нашої країни та поєднує з культурою різних регіонів. Вона здатна змінити на краще місця та побут українців. В Українській асоціації сільського туризму (УАСТ) вважають, що у селах України є на що подивитися: це прекрасні краєвиди, автентична культура, неповторні традиції, ремесла, автентична кухня... І в туристів є бажання усе це побачити, відчути та скуштувати.

У 2020 році через світову пандемію COVID-19 ми отримали можливість заново відкрити для себе рідну країну. І це чудово, адже притаманні людям риси: любов до подорожей, прагнення до нового досвіду та потяг до прекрасного й цікавого — все це здатне розширити економічні можливості у місцях відпочинку, у селах і громадах, — вважають в Асоціації маркетингу.

Засновники та учасники Української асоціації сільського туризму виступають за майбутнє, в якому туризм відкриває подорожуючим щось нове, прекрасне і якісне, покращує добробут людей та сприяє сталому розвитку громад, забезпечує охорону довкілля і знайомить відвідувачів з культурними, екологічними, сталими продуктами й досвідом.

Як повідомляє керівництво УАСТ, місія організації полягає у створенні об’єднання з представників різних сфер діяльності, де кожен учасник обмінюється досвідом і знаннями, де посилюється обізнаність про сталий розвиток, переважає співпраця і діалог, створюються інноваційні рішення для підтримки й розвитку сільського туризму в Україні.

В Асоціації розповіли, що часто українці, які прагнуть свіжих вражень від подорожей своєю країною, хотіли б обрати щось інше, ніж звична поїздка в Карпати або на південь, на море. Україна велика, у ній вистачає небачених досі мальовничих місцин. А вихідних днів у році багато, і їх теж можна провести з родиною та друзями пізнавально й цікаво, не чекаючи на відпустку. Міркуючи так, люди часто знаходять нові, ще не звідані місця з історичними та культурними родзинками, які хотіли б побачити. Проте натикаються на проблему: їм виявляється складно знайти місце для ночівлі, наприклад, якщо їхати потрібно далеко. На багатьох сайтах інформація виявляється застарілою або ж неповною тощо.

Спробувати усунути подібні проблеми покликана асоціація сільського туризму. Створення найповнішої актуальної онлайн бази садиб для відпочинку в Україні, а також стандартизація послуг, які надають садиби, кластеризація і співпраця з міжнародними партнерськими організаціями задля обміну досвідом та розвитку — такі першочергові завдання ставить перед собою УАСТ.

У цьому напрямі спільно з Асоціацією готові працювати власники багатьох сільських садиб, як нещодавно відкритих, так і тих, хто приймає туристів уже протягом 15-ти років.

Сторінка “СелоМандри” у Facebook.