strategico.uam@gmail.com
+380 50 312 1208
+380 63 776 7766

УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ МАРКЕТИНГУ

Рівненська обласна організація

STRATEGICO: Стратегічні комунікації

Результати виборів у Млинівській, Острожецькій та Боремельській об’єднаних територіальних громадах (Рівненська область)

Результати виборів у Млинівській, Острожецькій та Боремельській об’єднаних територіальних громадах (Рівненська область)

Результати виборів у Млинівській, Острожецькій та Боремельській об’єднаних територіальних громадах (Рівненська область)

11-го та 18-го грудня 2016 року на Рівненщині відбулися вибори голів і депутатів місцевих рад об’єднаних територіальних громад, а саме: Боремельської, Острожецької та Млинівської ОТГ.

Боремельська ОТГ об’єднала в собі більше десятка сіл Демидівського району, це 2630 виборців, 14 виборчих округів. Вибори голови та депутатів відбулися 11 грудня 2016 року. У підсумку, на посаду голови сільської ради об’єднаної територіальної громади обрано Віктора Кореня, за якого проголосували 56% виборців.

Вибори у 26 округах Млинівської ОТГ відбулися 18 грудня 2016 року. Головою селищної ради обрано приватного підприємця з Млинова Дмитра Левицького, який є помічником народного депутата Верховної Ради України Вадима Сидорчука ("Народний фронт", на громадських засадах). Левицький йшов на вибори голови селищної ради як самовисуванець. Новообраний партійний депутатський склад Млинівської селищної ради ОТГ виглядає так: "Справедливість" - 42,3% (11 депутатів), ВО "Батьківщина" - 15,4% (4 депутати), самовисуванці – 42,3% (11 депутатів).

Небезпечна ситуація склалася в с. Острожець Млинівського району. Незважаючи на те що вибори до місцевої ради ОТГ тут відбулися, як і в Млинові, 18 грудня 2016 року, однак від часу офіційного оприлюднення результатів виборів (тобто від 29 грудня 2016) рада провела перше пленарне засідання лише 20 січня 2016 року, лише після того як втрутилися журналісти. З огляду на те, що місцева рада не працювала протягом майже місяця, то заручниками ситуації стали вчителі, лікарі, інші працівники бюджетної сфери, бо як не працює місцева рада – то нема фінансування (в т.ч. і зарплатних коштів). Журналісти ТРК "Дубно" з’ясували найімовірніші причини, про них читайте в одному з наступних матеріалів.

 

ЧИТАЙТЕ: "ВАЖКО НЕСТИ - ШКОДА КИДАТИ": ЧОМУ В ОСТРОЖЦІ ЗАГОВОРИЛИ ПРО ПОВТОРНІ ВИБОРИ?

 

За підсумками виборів до Острожецької сільської ради об’єднаної територіальної громади, більшість виборців віддала голоси 30-річному Тарасові Гордійчуку (на фото), який на момент обрання обіймав посаду начальника відділу освіти, молоді та спорту Млинівської райдержадміністрації.

Тарас Гордійчук на виборах сільського голови Острожця 18.12.2016 був висуванцем від ВО "Батьківщина". Загалом, до Острожецької сільської ради обрано 22 депутати: ВО "Батьківщина" - 45,5% (10 депутатів), Аграрна партія України – 27,3% (6 депутатів), ВО "Свобода" - 4,5% (1 депутат), самовисування – 22,7% (5 депутатів).

Під час виборів у грудні 2016 до місцевих рад Боремельської, Острожецької і Млинівської ОТГ висуванців на посади голів та депутатів від ВО "Батьківщина" підтримав Михайло Корилкевич, який забезпечив організаційну підтримку агітації.

За даними Центральної виборчої комісії, протягом 2016 року в Україні відбулися вибори в 209-ти об’єднаних територіальних громадах. Це дало можливість місцевим громадам отримати необхідні повноваження та ресурси з 01 січня 2017 року. Як повідомляє громадянська мережа "Опора", під час виборів у грудні 2016 року явка учасників голосування виявилася досить-таки високою. Представники мережі пояснюють це цікавістю з боку громадян. Найвищий показник явки виборців на виборчі дільниці спостерігали у Волинській та Рівненській областях.