strategico.uam@gmail.com
+380 50 312 1208
+380 63 776 7766

УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ МАРКЕТИНГУ

Рівненська обласна організація

STRATEGICO: Стратегічні комунікації

Ірландський проект надихає старших підприємців в усьому світі

Ірландський проект надихає старших підприємців в усьому світі

Ірландський проект надихає старших підприємців в усьому світі

Senior Enterprise – так називається ірландський проект для бізнесменів, яким за 50. Проект уперше було створено в Ірландії, але він також розпочав працювати у Великій Британії та Франції. Брюссель вважає програму надзвичайно корисною.

За інформацією сайту ua.euronews.com, зараз кожному третьому європейцеві – за 55. І в Європі дедалі більше зрілих людей починають власні бізнеси. За словами директора Senior Enterprise Джона Берна, коли людині виповнюється 50, вона переходить на новий етап у житті. Вона усвідомлює, що в неї є час, здоров’я, досвід і контакти, аби працювати над цікавими проектами.

Директор дублінської кондитерської фабрики The Jelly Bean Factory Пітер Каллен став наставником-добровольцем у Senior Enterprise. Пітеру 70 років. У 1998 році він разом з сином Річардом започаткував компанію, що виготовляє желейні цукерки винятково з натуральних складників. Компанія – найбільший виробник такого типу цукерок у Європі. На експорт іде приблизно 97% виробленої продукції. Партнери The Jelly Bean Factory – понад 50 країн світу. Щорічний обіг – 16 мільйонів євро. Компанія планує розростатися.

Проект Senior Enterprise надає практичну допомогу через консультації з такими зрілими бізнесменами як Каллен, які здатні пояснити, що саме необхідно для того, аби добитися успіху. У 2013 році ірландський проект отримав нагороду ЄС за розвиток підприємництва у категорії «Інвестиції у навички підприємництва». За чотири роки існування проект сприяв створенню понад тисячі нових підприємств в Ірландії, Франції та Великій Британії.