strategico.uam@gmail.com
+380 50 312 1208
+380 63 776 7766

УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ МАРКЕТИНГУ

Рівненська обласна організація

STRATEGICO: Стратегічні комунікації

Яким бізнесом володіє 46 поколінь однієї сім'ї?

Яким бізнесом володіє 46 поколінь однієї сім'ї?

Яким бізнесом володіє 46 поколінь однієї сім'ї?

Відповідь: готельним. У Японії, в м. Комацу, одним з найстаріших готелів у світі — Хосі — володіє 46-те покоління однієї родини. Управління передається від батька до сина протягом уже 13-ти століть. Цікаво, а як японці діяли, якщо в родині народжувалася дівчинка? ;)

Готель Хосі збудовано в так званому традиційному стилі. Звели його у 718 році, і відтоді він став родинним бізнесом для сім'ї, яка володіє ним уже протягом 46 поколінь.

Легенда розповідає: нібито один з найвидатніших буддійських ченців Японії особисто вказав своєму учневі Хосі на місце для побудови заїжджого двору. Той послухав і побудував заклад — біля цілющого джерела гарячих вод... Відтоді готель є власністю однієї родини — Зенгоро Хосі. Протягом століть готель користувався підвищеною увагою імператорів, багатіїв, людей мистецтва.

За японською традицією, гостям готелю пропонують взяти участь у чайних церемоніях, скупатися в гарячому джерелі під відкритим небом, теплим навіть взимку. На території готельного комплексу розташований сад з рідкісними видами рослин, театр і музей.

Вартість доби проживання в готелі коштує в середньому 350 доларів США.

До 2011 року Хосі, за версією Книги рекордів Гіннеса, був найдавнішим готелем світу, поки цей почесний титул не перейшов до Нісіяма Онсен Кеюнкан. Це теж японський готель, збудований на десятиліття раніше, ніж Хосі — в 705 році. На відміну від Хосі, Нісіяма Онсен Кеюнкан за весь час свого існування змінив 52 власників.