strategico.uam@gmail.com
+380 50 312 1208
+380 63 776 7766

УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ МАРКЕТИНГУ

Рівненська обласна організація

STRATEGICO: Стратегічні комунікації

Українська Асоціація Маркетингу представила результати дослідження "Вивчення настроїв громадян та оцінки діяльності місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування Рівненщини"

Українська Асоціація Маркетингу представила результати дослідження

Українська Асоціація Маркетингу представила результати дослідження "Вивчення настроїв громадян та оцінки діяльності місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування Рівненщини"

У п’ятницю, 26 лютого 2016, в Рівному оприлюднено результати дослідження "Вивчення настроїв громадян та оцінки діяльності місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування Рівненщини". Дослідження було проведене в грудні 2015 року Рівненською обласною організацією ВГО «Українська Асоціація Маркетингу» на замовлення Рівненської обласної державної адміністрації.

Результати дослідження презентували віце-президент ВГО "Українська Асоціація Маркетингу" Олександр Гладунов та експерт РОО ВГО "Українська Асоціація Маркетингу", соціолог Олександр Субот у приміщенні Рівненської облдержадміністрації.

Найгостріші моменти, які вдалося з’ясувати соціологам УАМ під час проведення дослідження та в результаті обробки й аналізу зібраних даних:

62% опитаних респондентів негативно оцінюють зміни, що відбулися в державі за останні два роки, позитивно оцінюють зміни 7% опитаних, натомість не відчули жодних змін 25% та важко відповісти виявилося 6% опитаних;

47% респондентів не відчули жодних змін у своєму населеному пункті за останні два роки, 26% оцінили зміни позитивно, 22% опитаних – негативно, 5% - «важко відповісти»;

22% респондентів готові брати участь в акціях протесту за будь-яких обставин, 17% відповіли, що категорично проти будь-яких акцій протесту. Найбільш протестно налаштованими виявилися жителі Рівненської області у віці 30-44 років.

41,4% опитаних вважають, що проблемою, яка вимагає вирішення від органів місцевої влади та місцевого самоврядування, є погані дороги; 41,2% - що проблемою є безробіття.

39% респондентів вважають, що насамперед потребує реформування сфера медицини;

72% опитаних назвали рівень корупції в Україні дуже високим і таким, що продовжує рости.

Більше інформації можна отримати з файлу ПРЕЗЕНТАЦІЇ ДОСЛІДЖЕННЯ.

Кількість респондентів складає 2700 осіб, похибка вибіркової сукупності не перевищує 2%.

У заході взяли участь депутат Рівненської обласної ради, голова постійної комісії з питань місцевого самоврядування, розвитку територій та європейської інтеграції Рівненської облради Валентин Крока, виконуючий обов’язки начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Рівненської ОДА Олександр Корольчук, заступник начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Рівненської ОДА Тетяна Панасюк, радник голови Рівненської ОДА Сергій Мініч, директор Рівненського обласного контактного центру Василь Курилас, завідувач сектору внутрішнього аудиту Рівненської ОДА Тарас Мельник, представники рівненських ЗМІ.

Як повідомив Сергій Мініч, Рівненська ОДА використає результати дослідження для налагодження ефективнішої роботи адміністрації з населенням області.

Наталя Богданець